söndag 9 mars 2008

Ligghall för häst

De flesta av våra hästar går ute dygnet runt med tillgång till ligghall. Detta ger många positiva effekter då hästarna har större möjlighet att bete sig naturligt samt ofta är friskare både fysiskt och psykiskt än den häst som står uppstallad. Alltfler ser fördelarna och många uppfödare, även inom raser där man avlar högpresterande sporthästar, använder sig alltmer av denna sunda hästhållning.

Djurskyddslagen uppmuntrar utedrift för de allra flesta djur p g a dess positiva effekter men ställer också kravet att djuren under vintertid ska ha tillgång till en ligghall med tre väggar och torr ströbädd. Det finns några olika alternativ när man planerar att ordna ligghall till sina djur - Bilden ovan föreställer det vindskydd vi har i anslutning till våra sto- och valackhagar, sett inifrån. Det är ett snedtak byggt i direkt anslutning till vårt stall. Enkelt och praktisk då det är enkelt att ordna eluppvärmda vattenkoppar kopplade till stallets vatten och smidigt vid ut- och insläpp av hästarna.

Vi har också tagit fram ett alternativ där vi har möjlighet att till kund leverera en fristående ligghall i trä antingen i färdiga block eller som färdigkapade bitar i byggsats. De ligghallar vi har i lager är byggda i block och har ett mått om 4 m x 5 m vars mått är godkända för tre vuxna Islandshästar eller två fullstora hästar. Även andra storlekar kan levereras på beställning.
Oavsett hur du tänker dig att bygga din ligghall så är du välkommen att kontakta Håkan för beställning, prisuppgifter och ytterligare information. Ottossons Bygg AB utför såväl prefabricerade produkter, såsom byggarbeten på plats. Tfn 0644-10515 eller 070-3443344 eller http://www.ottossonsbyggab.se/

1 kommentar:

mimmis sa...

Hej och en trevlig sida,vet ni vad för lagar som gäller och från vilka datum det skall finnas en ligghall.
Mvh
Mimmis