torsdag 13 mars 2008

Hingststation 2008 - Audur från Järvsand


Våra grannar Annelie & Björne äger en mycket spännande unghingst som p g a sitt höga förväntade avelsvärde (BLUP) kommer att erhålla begränsat betäckningstillstånd för 10 ston i sommar. Vi har för avsikt att låta honom gå med sina ston i våra välstängslade sommarhagar och idka såväl övervakad fribetäckning som handbetäckning v b. Det som är extra kul för oss här i Solberg är att vi följt Audur genom hela hans uppväxt och sett hur han utvecklats till en välbyggd och kraftfull unghingst med fyra taktsäkra och rumsiga gångarter.

Audurs far är Blaer frá Búdarhóli som är bedömd med 7,85 exteriört och 8,50 för ridegenskaper. Blaer är i sin tur efter Andvari frá Ey som innehar hederspremie för avkommor. Hans mor är fina och tävlingsmeriterade stoet Spýrna frá Strandarhöfda som är bedömd exteriört 7,98 och ridegenskaper 8,35. Spýrna är efter
hingsten Reykur frá Hóftuni som har en fantastisk ridbedömning på hela 8,74. Reykur är även far till vår Vidun (egen sida i vårt bildgalleri) som envist hänger kvar i mitt ridminne som en fyrgångare med gångartskapacitet utöver det vanliga. Blev det mycket på en gång - Ring gärna så kan vi berätta mer!

Är du intresserad av att betäcka ditt sto med Audur så kontakta Annelie Ziemann 070-3345020 eller Irja Hjort 070-6065566 för ytterligare information och bokning.

Inga kommentarer: