måndag 6 april 2009

Korta reflektioner från hästarnas ö


Åter från Island med massor av bilder på näthinnan. Avelsklubben Idunn arrangerade med Ante Eklund i spetsen sin tredje Islandsresa. Schemat var späckat och vi tittade på allt från gammal Isländsk avelsgård med fokus på trevliga ridhästar till träningscentra med hästar i Världsklass. Peppad, inspirerad och t o m väldigt lycklig över hur fina hästar som faktiskt står och skrotar i hagarna hemmavid också. Det är bra att vidga sina vyer.


Jag avundas Islänningarna de härliga aktiviteter som allt som oftast arrangeras där. Små tävlingar för alla nivåer, istölt med toppekipage samt i övrigt ständigt pågående kurser, uteritter och andra sammankomster. Skulle haft mer sådant i Norrland (Sverige?) också.


Ridhus... Alla har ridhus numera på Island. Ofta små, inte mycket större än en ridvolt, men förstås väldig värdefullt med tanke på hur vädret kan te sig där. Jag skulle också vilja ha ett ridhus!


Bilder från resan kommer inom kort att få ett eget album i vårt bildgalleri. Har bara inte tid i dag.


Bilder föreställer Haeringur, son till Gustur frá Hóli och således bror till Stormur som står på hingststation hos oss i sommar. Bilden är lånad.


Inga kommentarer: