tisdag 16 december 2008

Läge att renovera ditt bostadshus


Regeringen har beslutat att införa ett nytt ROT-avdrag inom ramen för det befintliga avdraget för hushållsnära tjänster. Det nya ROT-avdraget innebär i korthet följande:Från och med måndagen den 8 december kan du även få avdrag om du reparerar, bygger om eller till din bostad (ROT).

Du kan få avdrag för både hushållsnära tjänster och bygg- och reparationstjänster med halva arbetskostnaden, som får vara högst 100 000 kr per år. Det innebär att om du anlitar för snöröjning för 10 000 kr under ett år kan du även anlita en hantverkare för 90 000 kr i arbetskostnad. Skattesubventionen blir då totalt 50 000 kr. Den som utför arbetet ska ha F-skatt. Se till att du får en faktura som har arbetskostnaden noggrant specificerad. Spara alla fakturor.

Avdraget gäller ägare av småhus och innehavare av bostadsrätter och per person. Är det två ägare till en bostad får varje ägare utnyttja avdraget. Underlaget (arbetskostnaden) kan då vara 2 x 100 000 kr = 200 000 kr och då blir skattesubventionen 100 000 kr. Alltså: Har du skjutit upp reparationer och ombyggnader av din bostad kan du börja nu. Reduktionen får du efterhand. För mer information, gå till http://www.skatteverket.se/

Välkommen att kontakta Ottossons Bygg AB som tillhandahåller allehanda byggnationer samt snöröjning. Vi kan också hjälpa till med frågor samt tillhandahålla blanketter avseende aktuellt ROT-avdrag.

Håkan Ottosson nås på tfn 070-3443344


2 kommentarer:

M A Friman sa...

Nu ligger Idunns avelsresa ut på Idunns hemsida. Skynda ifall du vill följa med.

M A Friman sa...

Jag igen, jippie, vi kom med. Hur är det med er, har ni fått besked...