måndag 18 augusti 2008

Dräktighetsrapport


I fredags var Ann-Sofie Lilja på Övergård och ultraljudade. Samtliga ston var dräktiga utom två fina ston som tidigare blivit dräktiga utan problem. De båda har de senaste åren gått tillsammans med en valack och ådragit sig infektioner i livmodern. Detta är förstås tråkigt för alla parter men tråkigast är det för hästägarna som både står med ett sto som inte är dräktig och dessutom kostnader för såväl språngavgift, betesavgifter och flertalet veterinärundersökningar och behandlingar. Vill därför passa på att uppmana de stoägare som planerar att använda sitt sto i avel att inte ha dem tillsammans med valackar. Det går aldrig att vara säker på att valacken inte hoppar på stoet såvida man inte har ständig tillsyn.

Gå gärna in på http://www.konungsberg.com/faq.htm där man på ett kortfattat och enkelt sätt informerar och ger tips kring stoets dräktighet.
Då bilden ses Audur snusande på Dimbrá som nu är dräktig. Audur har under säsongen betäckt nio ston. Sex av dessa är konstaterat dräktiga och två väntar fortfarande på ultraljud.

1 kommentar:

Haera sa...

Vad roligt att så många va dräktiga. Han är ju så fin Annelies hingst, hoppas min lill Gandur blir lika snygg. ;-)