måndag 19 oktober 2009

Vilken lättnad!



Lilla Frigg från Järvsand, vårt lilla framtidslöfte i femgång, har i helgen lyckats skrämma upp oss rejält. I fredags fann vi henne i hagen helt apatisk, med vänster bakben uppdraget. Vi lyckades inte få henne att röra sig ur fläcken och hon var inte intresserad av varken mat eller vatten. Benet var svullet från hasen och nedåt. Inte bra!

Vad göra? ATG-kliniken stängd för helgen. Smärtlindring inte ett alternativ p g a frakturmisstanke. Närmaste klinik med röntgen? - Alltför långt borta för ett 1-årigt sto med smärtor. Det blev avvakta, pyssla om och hoppas under helgen.

I dag blev det besök på ATG-kliniken i Östersund. Det visade sig handla om en rejäl hovböld som ville ut högt upp vid området av trakten. En enorm lättnad. Trots att det blir en del pyssel med omläggning och gipsning så blir ju hästen helt återställd inom kort. Vi trodde det värsta och är såååå lättade!!!

Bilden på Frigg är tagen i början av sommaren då hon fick ta en liten promenad på ridplanen. Hon gick och snusade på underlaget som en jakthund - Tyckte nog att det var en väl snål sommarhage hon blivit släppt på.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hallo
Men usch stackars er förstår verkligen att ni varit oroliga men vilken tur att det var en hovböld.Jag har en kompis som äger ett sto som det hände exakt samma sak med. Hennes sto kunde inte stå på benet ens. Hon trodde också att det var en fraktur men som visade sig vara en hovböld.Pyssla om lilla Frigg nu så håller vi alla tummarna att hon blir bra snart.Många många kramar från Rosmarie Hag med familj

Ulla sa...

Fy vilken jobbig helg du måste ha haft! Va skönt att kunna läsa att det inte var något allvarligt. Många kramar

Anonym sa...

Härligt att höra att det "inte var värre". Lång helg förstår jag, men desto roligare måndag!
Kram från grannbyn Håxås:-)

M A Friman sa...

Vi som pratade om hovbölder i tfn idag. Känner igen mig i lättnaden över hovböld och inte frakturer. Glad för din skull (och Friggs). Hörs och ses!

Anonym sa...

Oh vad skönt för Er! En hovböd är ju ändå positivt i det här läget!

/Jenny