måndag 16 mars 2009

Gneistis vintertölt 2009


Så var Gneistis vintertölt avklarad för denna gång. En härlig dag med glada hästar och människor. Dagens höjdpunkt för mig själv var att min mycket bestämda dotter Annie, nyss fyllda 6 år, gjorde tävlingsdebut på familjen Ståhl-Kornerups fantastiska valack Adam. Ett jättestort tack till Ulf, Kristina och Josefine för att vi fick låna er guldklimp. Annie tyckte att det var toppenkul och var speciellt nöjd med sin prispåse från Barnens hus. Toppen att alla miniorer fick pris.


Storasyster Alice 8 år, var med på Vintertölten för andra gången och hade anmält både Glaumur och Nonni. Hon hade tränat inför dagen och kom till final med båda hästarna. Hon valde att rida på Nonni men trots att hon hade tränat med andra hästar hemma så blev Nonni för pigg i finalen och galopperade istället för att tölta. Alice tyckte att Nonni var omöjlig och ångrade att hon inte hade valt Glaumur istället. Mamman tror att missödet kan bero på att Alice på hemmaplan är inne i en galoppfas ("för att det är roligast att galoppera") men Alice hävdar bestämt att hon faktiskt sa till honom att han skulle tölta...


Kul var att Alice och Annies skolkamrat Linnea gjorde tävlingsdebut och kom till final med sitt sto Lýsa. De slutade på en fjärdeplats. Grattis Linnea!


Cilla gjorde en bra uttagning med Nonni i Blåbärstölten. Så bra att hon blev uppklassad till ett Hallon där hon även var anmäld med gamle Glaumur. Glaumur hade stått och stelnat till under dagen och var inte sitt bästa (det är helt ok när man är 30). Nonni såg fin ut men tyckte väl att han hade gjort sitt och hamnade strax utanför final. Med till final kom dock min kusin Elise på sitt fina sto Tilda. Grattis!


Árvakur överraskade stort på sin första tävling och kom till final i Hallonklassen (mellanklassen tölt) och vann sedemera finalen på poängen 6,0. I speedpassen blev han fyra med tiden 9.74. Hans ägare var nöjda :)


Isold gjorde en hyfsad debut i svåraste klassen där hon dock inte orkade hålla ihop lika fint i hela fyra sträckor tölt. De två första var fina dock det, såg jag på den film min käre man bistod med. Man borde filma oftare - Väldigt givande och lärorikt att se på i syfte att komma vidare i arbetet med sin häst!


I detta inlägg har jag i princip bara redogjort för de ekipage som kom från Övergård. Övriga resultat återfinns på Gneistis hemsida http://www.gneisti.nu/


Bilder från tävlingen kommer allteftersom att läggas in i vårt bildgalleri http://www.pixbox.se/alb_show_id1028435_page0.html


För er som var med och tävlade och är intresserade av att köpa bilder kan jag tipsa om att kontakta Melinda Svendén svenden@hotmail.com som tagit jättefina bilder från dagen.


Dagens bild på Alice och Nonni har jag tagit själv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! alltid lika roligt att höra o se bilder på dessa fantastiska barnryttare : ) Mvh Mia.N