måndag 14 april 2008

Inför betäckningssäsongen 2008

Föreningen Nordsvenska Hästen
inbjuder till en föreläsning med veterinär Ann-Sofie Lilja

ATT BLI MED FÖL

Apotekshuset i Krokom onsdagen den 23:e april kl.19.00.

Årets betäckningssäsong närmar sig med stormsteg. Förhoppningsvis är det ett flertal hästägare som har för avsikt att låta betäcka sina ston. För oss som håller på med den nordsvenska brukshästen är det kanske lite extra spännande då såväl Pegasus 1917 som Grim II 1929 finns för tjänstgöring här i länet. Det är två vitt skilda hingstar, en större och en lite mindre, med olika stam vilket borde passa de flesta av våra ston. Vi vet också att efterfrågan på bra körhästar är stor så det finns all anledning att avla på sitt sto.

För att ge våra ston bästa möjliga förutsättningar att bli dräktiga vill vi bättra på våra egna kunskaper. Därför har vi anlitat Ann-Sofie för att hjälpa oss på traven. Vi kommer bl.a. att få lära oss det viktigaste om stonas brunstcykel och vilka komplikationer som kan uppstå.

Eftersom tiden är knapp fram till föreläsningen hoppas vi att alla hjälps åt med att sprida denna inbjudan vidare. Naturligtvis välkomnar vi även de håller på med andra raser. Anmälan görs snarast till Magnus på telefon 0640-441 07 eller 070-344 19 68. Antalet platser är begränsat och deltagaravgiften är 200 kr/person.

VÄLKOMNA!

Inga kommentarer: