onsdag 16 april 2008

Funktionsundersökning av hästarna


I går kväll hade vi Monica Nilsson från Skyttmons behandlingsstall hos oss. Monica har mångårig vana av undersökning, behandling och rehabilitering och jobbar framförallt med högpresterande travhästar. Som tidigare nämnt här på vår aktuelltsida, så anser jag det vara av största vikt att lära känna sin häst, detta sett ur flera synvinklar.

Att lära sig om hästens fysiska förutsättningar, dess starka respektive svaga punkter är viktiga grundstenar till såväl träning som avel. Detta för att på ett optimalt sätt kunna lägga upp träningen, upptäcka skador och sjukdomar i rörelsapparaten på ett tidigare stadium samt för att få en fingervisning om vilka av hästens egenskaper som bör förstärkas vid ev framtida avel.

Att lyssna, lära och dra slutsatser av det Monica finner i sin undersökning är mycket intressant och ger ytterligare perspektiv till den dagliga träningen.

Telefonnummer till Monica Nilsson på Skyttmons behandlingsstall är 0695-70041.

1 kommentar:

Anonym sa...

Monica hjälpte mig med min vallack när veterinären inte kunde göra något mer, men hästen ändå inte var riktigt, riktigt fräsch enligt min mening....

Hon är i Sundsvallstrakten emellanåt (Bergsåkers travbana) så även vi som bor här i krokarna kan få hjälp!

//Maria N.