tisdag 16 juni 2009

Ja, var ska man börja...




Mycket vatten har runnit under broarna sedan jag sist uppdaterade aktuelltsidan. Efter en vecka fullspäckad med avelsvisningar och tävlingar så finns det egentligen hur mycket som helst att rapportera om. Men var börjar man...

Kanske med att vår Isold från Fagerland tyvärr inte kom till visning. Hon var inte helt fräsch varför vi valde att stryka henne kvällen innan visningen. Istället är nu siktet inställt på höstvisningarna på Strömsholm. Stoet är värd en bedömning!

Då det inte fanns något att glädja sig över vad gällde vårt eget sto så fanns det desto mer att glädja sig åt å andras vägnar. Roligast av allt var att se två mycket fint visade fyraåriga ston efter Blaer frá Budarhóli. Meyla från Jemthagen och Idunn från Valne visade stor talang, vackra rörelser och stort gångartsregister. Det bådar gott för framtiden och jag hoppas verkligen att vi får se dessa ston i sportsammanhang också såsmåningom. Meyla borde vara ämne i ett riktigt toppfemgångssto!

Stormur frá Svalbardseyri, som står på station hos oss i sommar, höjde sin bedömning och har nu en förstaklassbedömning. Han tar i dagarna emot sina första ston, dock fortfarande hos sin ägare Hjalti Gudmundson, då han troligen ska visas om redan om ett par veckor på Strömsholm.

Dagens bilder föreställer de i texten nämnda Idunn (svart), Meyla (fux) och Stormur (skimmel).

1 kommentar:

idun sa...

Tack för dina fina ord Bodil! Vilken vacker bild du fångat på min stjärna. Hälsningar Agneta