måndag 2 maj 2011

www.topphingstar.se




Vi är glada och stolta över att få presentera den hingst som i sommar kommer att stå på station hos oss - Fjörnir frá Hólum.


Nedanstående information är saxat direkt från ägarnas hemsida www.topphingstar.se där det finns ytterligare information och bilder. Mer information kommer också inom kort på vår egen hemsida www.solbergs.se


Fjörnir frá Hólum, född 2002, blup 123 och bedömd som 5-åring till 8.44 för ridegenskaper och exteriört 8.11 totalt 8.31 med bla 9.0 för tölt och hovar.


Fjörnir är som unghäst inriden, tränad och visad av Tóti Eymundsson, världsmästare i femgång. Tóti tyckte mycket om Fjörnir och har själv använt hingsten i sin egen avel. Hólar har själva valt att använda Fjörnir i sin avel, vilket är roligt då man på Hólar enbart satsar på mycket seriös avel och toppblod. Vi har under en längre tid sökt en extrem femgångshingst att ”matcha” vår fine fyrgångare Ardur med i vår egen avel. Vi anser att, precis som hos Ardur, är mödernet på hingsten och de blodslinjer och resultat som finns där minst lika viktiga som hingstsidan och dess blod och resultat.


Fjörnirs blodslinjer är execeptionellt bra. Hans mormor Prenna frá Hólum, ett mycket känt 1-klass-sto på Island, har hederspremie för avkommor precis som morfar Kolfinnur frá Kjarnholtum. Fjörnirs mamma Pilja frá Hólum, även hon berömd på Island, är ett högt bedömt 1klass-sto som ännu så länge gett 3 förstaklassavkommor. Pappa Smári frá Skagaströnd är en 1-klasshingst som bland annat är far till världsmästaren i femgång Tindur frá Varmalaek. Smáris pappa safir frá Vidvik är även han en förstaklasshingst med många fina förstaklassavkommor efter sig.


Fjörnir kommer i år att betäcka hemma på Örnäs Gård, from maj tom mitten av juni för att sedan stå på Hingststation hos Irja Hjort på Solbergs Islandshästgård norr om Östersund.

För mer information om betäckning mm kontakta Irja Hjort - irja.hjort@hotmail.com alt 070-6065566 eller Malin Annell 0708-10 83 63

Varmt välkomna med era ston!

Inga kommentarer: