tisdag 16 november 2010

Äldre herrars förträfflighet




Två enastående äldre valacker bor på vår gård. Det är inte första gången detta faktum blivit påpekat, men jag nämner det igen då de helt enkelt ÄR förträffliga.

Nonni är född -91 och har bott hos oss i snart 10 år. Han är uppfödd i Västerbotten och hans far är Atli frá Sydra-Skördugili. Hans mor var ett fint skäcksto med en gångsrtsbedömning som låg fösvinnande nära det (då?) magiska 8,0-strecket. Nonnis mjuka och rumsliga gångarter och finfina lynne gjorde att vi inte kunde motstå att köpa honom när vår vän Görel valde att sälja. Så glada vi är att han bor hos oss!

Aldur är en 16 år gammal valack som importerades till Sverige som tävlingshäst/ridhäst. Han var en vacker kille som länge varit kvar som hingst, hade en fin exteriörbedömning i bagaget och ett flertal avkommor efter sig på Island. Några ägare senare har han nu hamnat hos vår granne Agneta som har hittat SIN häst.

Gemensamt för båda dessa herrar är att ALLA älskar dem. Så många som lärt sig att rida på dessa två. Gamla som unga. Just nu är stallet fyllt med småtjejer som borstar, kammar, putsar, pussar och kramar mellan ridturer med och utan sadel, med en eller två eller tre ryttare...

Så tacksam att dessa guldklimpar finns. Utan dem inga framtida hästtjejer som tar vid där de gamla slitna slitna slutar ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken underbar bild på Nonni med ryttare! =)