onsdag 24 mars 2010

Hrafnhildur frá Ásum 31 år





Fina, gamla Hrafnhildur frá Ásum slutat sina dagar på jorden 31 år gammal. En fantastisk trotjänare och vän som inköptes under en Islandsresa på 90-talet. På 100-150 meter avstånd med en Gáski frá Hófstödum ättling vid sidan travade hon runt på de tuvtäta slätterna med stora, vackra rörelser. 16 år gammal var hon då och dräktig med Oddur frá Selfoss. Bonden övertygade mig om att jag aldrig skulle bli missnöjd om jag köpte henne. Så rätt han hade!

Fölet i magen föddes på midsommarafton 1997 och döptes till Muninn från Fagerland. En hingst som sedemera kom att erhålla en totalbedömning över 8 och verka som avelshingst först i Sverige och senare i Norge (http://www.lykkeland.net/)

Hennes andra avkomma blev ett sto efter Randver frá Nyjabae född -03.

Hrafnhildur såldes ett par gånger då min mor lade ner sin hästverksamhet men av någon anledning slutade det alltid med att vi köpte tillbaka henne. Hon ville helt enkelt inte lämna familjen. Sina sista år tillbringade hon hos Janna i Fagerland där hon med glädje bjöd någon lite, lätt ryttare på en ridtur då och då.

Detta sto med all sin integritet, vilja och fantastiska lynne har gett många ryttare på olika nivåer fantastiska ridupplevelser. Hon var pigg, glad, gångartssäker och med flotta rörelser från första till sista ridtur. En underbar häst som många kommer att sakna. Men när åldern tar ut sin rätt och organen börjar ge upp, då är det enda rätta att avsluta medan glimten i ögat fortfarande kan skönjas. Ett värdigt slut för en värdig häst!

Återigen tack alla som hjälpte lillasyster Janna med allt det jobbiga!

Inga kommentarer: