lördag 13 februari 2010

Stella - En ny stjärna på himlen







Så jag önskar att det aldrig funnits anledning att skriva detta inlägg!

Finaste Stella från Fagerland, född på min födelsedag den 26 juni 2009, barnbarn till vår underbara gamla Dimma frá Thjólofshaga, finns inte mer. Vacker som en dag, fylld av livsglädje, hållning, utstrålning och rörelser. Så tragiskt att man inte kan sluta gråta!

Familjen har haft hästar i drygt 30 år och detta har förut aldrig hänt oss. Har alltid tänkt på att undvika konflikter i flocken, att se till att inte ha för många hästar i samma hage, att hålla tillräckligt stora ytor, att se till att alla får tillräckligt med mat för att undvika konkurrens och därmed slagsmål, att ha tillräckligt med avstånd mellan foderplatserna och ändå... I en helt lugn hästflock, som känner varandra väl, står Stella en morgon med ett frakturerat framben!

Gårdagen blev en dag i stallet med de närmaste och det mest nödvändiga och tuffa beslut. Ett stort, stort tack för att ni finns. Ett speciellt tack riktat till min kusin, granne och veterinär Caroline som på några minuter var på plats och gjorde allt vad hon kunde för vår lilla Stella.

Namnet Stella betyder stjärna, och vi är så ledsna över att vi inte fick behålla vår stjärna här!

12 kommentarer:

Gunilla sa...

Lider med er, vi förlorade ett föl en sommar och det är hemskt

Anonym sa...

Så ledsamt Irja.
Vi känner med dig

Irene sa...

Fruktansvärt ledsamt, man hoppas att det aldrig ska hända, man gör allt som går för att undvika skador och ändå blir det så ibland. Kramar Irene

Anna Dejemo sa...

Skittråkigt får man ju lov att säga! En situation man inte önskar någon, någonsin... Kram på er!

Anonym sa...

Men kära vän vi lider verkligen med er skickar så många tröstkramar det går till er!
Vi tänker på er kramar från hela familjen Hag i Björsberg

Isabell❤ sa...

Beklagar! förstår att det måste vara hemskt! Men hon springer nog på dom gröna ängarna där hon slipper all smärta. Tröstkramar från Isabell Hag. ❤

JosefineSK sa...

Så otroligt sorgligt.
Hemskt på alla sätt och vis.
Trots att man gör sitt bästa räcker det inte när oturen slår till.

Hannah sa...

Så fruktansvärt!
Lider verkligen med Dig/Er.
Många kramar från familjen Lundh-Enevärn

Anonym sa...

Hemskt ledsen, tänker på er!
Tröst kramar från Söderköping!

Tova sa...

Åh nej, stackars er! Det här skulle ju bli ert tur - år! Jag vet ju hur det känns, och hur man än skyddar och förebygger så kan olyckan ändå vara framme. Kram! Tova

Cia sa...

Jag är vekligen otroligt ledsen för er skull. Det är fruktansvärt och sådant som bara inte får hända. Hoppas ni kan gå vidare och tillslut kunna tänka på Stella med glädje. Supertråkigt verkligen.
Varma kramar från Cecilia

Ulla sa...

Så fruktansvärt tråkigt och ledsamt att mista ett föl! ibland är bara oturen framme, hur noga man än är med sina hästar! Känner med dig och skickar kramar.