tisdag 4 augusti 2009

Lilla Lýsa dräktig?



Carina och Linnéas Lýsa är ett underbart fyrgångssto med samarbetsvilja som få. Redan som 5-åring lärde jag känna henne på Island och tog med henne hem. Hon reds in och visade sig vara ett sto som hade mycket lätt för sig. Med ändamålsenlig exteriör, superlynne och klockrena gångarter har hon lärt många att rida. Vår vän Görel i Umeå använde henne under många år som lektionshäst och som läromästare till sina döttrar. Vidare reds hon av sina nya ägare Anki med familj i flera år innan vi fick äran att föra henne tillbaka till Jämtland. Linnéa och Lýsa är ett radarpar som har mycket kul tillsammans coh som tycker mycket, mycket om varandra.

Lýsa är nu 18 år gammal och betäckt för första gången. Vi håller tummarna för att ultraljudet nästa vecka visar positivt resultat. Ev avkomma undan Lýsa och efter Stormur torde bli en mycket trevlig ridhäst med bra gångarter och superlynne!

1 kommentar:

Carina sa...

Tusen tack för dom snälla orden. Det var du som hjälpte mej att hitta den finaste och snällaste hästen som finns. Tusen TACK Irja<3
Kramar/Linnea.