tisdag 8 juli 2008

Ovanlig sommar på Övergård


Som namnet antyder så bor vi tämligen högt på Övergård i Solberg. Detta gör att det blåser en del på oss men också att vi inte är så hårt drabbade av mygg och knott... Vanligtvis. I drygt 7 år har vi bott här och aldrig har vi upplevt att det varit så mycket småkryp som i år. Olidligt är det för såväl folk som fä och nu ska problemet åtgärdas.

Vår vän och granne Annelie, som jobbar som ekonomichef på företaget Nylynds Maskiner http://www.nylundsmaskiner.se/ i Östersund, har sett till att företaget blivit återförsäljare på myggfångaren MegaChatcha. Myggfällan ska ha en maximal räckvidd på 36 meter och en verkningsyta på 4000 kvm. Enligt flera oberoende test och referenser mycket effektiv. Vi hoppas att rekommendationerna stämmer och i morgon monterar vi upp den mittemellan hagen där hingsten går med sina ston och vår grillplats. Återkommer gör jag med utvärdering och resultatrapport. Håll tummarna för att det fungerar bra nu, det skulle ju verkligen vara ett utmärkt sätt ett ge våra hästar drägliga somrar!

Bilden ovan, som är tagen precis vid midnatt, föreställer natthimmel över den hage där hingsten och hans ston går. Säkert finns det MASSOR av mygg och knott på bilden som inte syns - De vet inte vilket öde som väntar dem ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Häftigt! Vill veta hur det fungerar hoppas på en snabb utvärdering. Kram Maria & Tessan

Anonym sa...

Hoppas att den fungerar....Det skulle vara himelskt!Det finns ingenting som håller "bremsen" borta. Kram Eva-Karin

M A Friman sa...

Vi har också för första gången sen vi flyttade hit, märkt av myggen, i år. Så jag väntar gladeligen på eran utvärdering. Tur dock att vissa dagar är så kalla så myggen håller sig undan.