lördag 9 februari 2008

Härliga vinter!

Men vilken helt fantastisk vinter vi har i år. Snön är sådär helt otroligt vit, fluffig och vacker. Den tynger ned trädgrenarna med ett lager så tjockt att det ser helt overkligt ut. Längs skogsbilvägarna är snöplogkanterna så höga att man inte skulle märka om det stod en älg bakom dem. Det är ljust fastän solen inte är uppe många timmar per dag. Det är tillräckligt kallt för att det inte ska tina och bli glashalt, men tillräckligt varmt för att kunna vara ute och jobba med hästarna hela dagarna utan att frysa. Underbara Norrland!

I dag har jag dock inte suttit på hästryggen utan istället stått i slalombacken och konstaterat att det bara är en tidsfråga innan mina barn åker ifrån mig. Med tanke på att de är 5 och 7 år gamla så är det snudd på skrämmande fakta. Dags att vakna upp och börja träna kanske?!

Dagens bild är tagen i valackernas vinterhage för några år sedan. På den syns vår mycket omtyckta, vita trotjänare Prudur som sedemera flyttade till Helena och Peter i Vemhån. Denna härliga valack som tryggt burit så många människor har tyvärr fått lämna jordelivet p g a skada. Hur tackar man en häst för allt den gett?

Inga kommentarer: