söndag 20 juni 2010

Ännu en Vidundotter till samlingen!



Namnet Vidun betyder enligt hennes uppfödare (som för övrigt är Gudmundur "Gummi" Einarsson) - Början till samling. Valet av namn grundade sig på att hon skulle utgöra starten på hans avel och början till en samling av goda avkommor. Namnet är gammalt och hon är ensam om det i världen (i a f enligt World Fengur). Jag är i dag mycket glad över att denna mycket speciella häst bidrar till just vår samling av hästar!

Vidun, en av de hästar som gjort mest avtryck i mitt ryttarliv, har gett oss ett tredje stoföl. På självaste kronprinsessans bröllopsdag kom hon, lika överraskande och oförberett som hennes systrar före henne. Vidun har vid varje fölningstillfälle lurat oss alla genom att inte alls visa några tecken på att det är fölning på gång. Tror att det är på tiden att man skaffar någon form av övervakningssystem, risken är ju stor att det inte alltid går bra!

Bilden på Vidun och hennes dotter är tagen i dag då den lilla är 1 dygn gammal. Detta blir förstås en Vi-häst (som i Vidun) och vi emottar även här gärna förslag på namn.

Fler bilder på lilla Vi-fröken kommer fortlöpande liksom såsmåningom ett eget album i bildgalleriet.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, vilken sötnos som springer med mamma, ser verkligen pigg ut.
Namnförslag, Villimey betyder vild flicka.
Kram från
Åsa

Anonym sa...

Här kommer några namnförslag! :)
Væna - trevlig, rar, söt
Villirós - vildros
Villimey - vild flicka
Vísla - vessla, snabb
Vænting - hopp, förväntan
Villiblóm - vild blomma, markblomst

//Bloggläsare. :)

Anonym sa...

Grattis än en gång! vad fin hon är o hon har lika mycket gång som sin mamma ser jag.Vi får mycket fint att kolla på när vi kommer härligt!!!
kram från Rosmarie

Anonym sa...

Grattis än en gång! vad fin hon är o hon har lika mycket gång som sin mamma ser jag.Vi får mycket fint att kolla på när vi kommer härligt!!!
kram från Rosmarie

Irene sa...

Grattis till den lilla skönheten!

Anna sa...

Trodde namnet var givet då; Viktoria! :-)

Camilla sa...

Viðla
Viðreisn
Vigdís
Vigga
Vígsjá
Vík (som i Víktoria, om man så vill)
Víkja
Vinja
Vippa
Virkjun
Vitrun
Viva