lördag 3 november 2012

Spatt?!

Hör så lite om hur det går med forskningen kring spatt. För några år sedan var det ett stort fokus på förekomsten bland islandshästar och det skulle vara spännande att höra mer om vad man har kommit fram till när man följt hästar/blodslinjer över tid. Minskar/ökar förekomsten? Har man funnit några parameterar som påverkar förekomsten? Blodslinjer? Träningsmetoder? Träningsintensitet? Om någon har koll på spännande läsning på tipsa gärna! Hasleden på bilden tillhör Tara från Fagerland, vars röntgenbilder INTE visade några tecken på spatt.

2 kommentarer:

Sara Sandqvist sa...

Sisso Einarsson har ju forskat på det och jag har "skummat" igenom avhandlingen. Du kan läsa mer på http://stud.epsilon.slu.se/2596/1/einarsson_s_110522.pdf. Det kan finnas fler artiklar men ramlade in på den av en slump :)

Filippa sa...

Vi ska skapa en topplista för islandshästbloggar baserat på statisitk mm. ALLA med islandshästblogg går in och skriver sin mailadress i detta inlägg. Hade hjälpt oss i jakten på att samla ALLA islandshästbloggar oerhört mycket! http://tennisryttarna.blogg.se/2012/november/sveriges-storsta-islandshastblogg.html#comment

Just din blogg är viktig, tack på förhand!

(om du redan fått denna kommentar eller redan har skrivit in din mailadress kan du borste från denna kommentar)

/Malin och Filippa - tennisryttarna.blogg.se