måndag 20 april 2009

Ridterapi


Efter en påsk i Jämtländska vårvintern med efterföljande påsklov är man nu tillbaka i vardag. Veckan går i Ridterpins tecken då det nu äntligen är dax att gå upp med examnesuppsatsen. Onsdag - fredag är vi på Wången och det ska bli riktigt spännande att se och höra alla presentationer.

Nedan presenteras sammanfattning på det arbete som jag och Tina komer att gå fram med på torsdag kl 15.30.

Ridterapi
- En fallstudie som belyser elevens och terapeutens upplevelser av behandlingen.

Fallstudien baseras på två djupintervjuer med en elev och en terapeut som genomfört och avslutat en behandlingsperiod med ridterapi. Syftet hade varit att från olika synvinklar belysa deras individuella, subjektiva upplevelser av ridterapi som behandlingsform. Eleven har under behandlingsperioden varit boende på ett behandlingshem för flickor i åldrarna 13-20 år och självskadebeteende har varit grundproblematiken. Resultatet belyser elevens och terapeutens uppfattningar om hur ridterapibehandlingen fungerat såväl initialt, under behandlingens gång och i slutskedet och tyder på att ridterapi inverkat positivt på elevsn förmåga att kommunicera och hantera relationer. Vidare har ridterapin i förlängningen initierat ett för eleven meningsfullt fritidsintresse som hon delar med sin familj.

Dagens bild föreställer stallar och ridhus på vackra Wången http://www.wangen.se/ där vi håller till under examinationsdagarna.

Inga kommentarer: