tisdag 28 september 2010

HÖST



Hästarna går fortfarande i sin största sommarhage och har det bra. Det kommer de att få fortsätta tills det är dags att stänga av sommarvattnet ut till vattenkopparna. Men höst är det, och betet är det ingen näring i längre, så i dag tippar vi in första rundbalen för säsongen. Nu är det höst!

På dagens bild ses King of Black som fortfarande strosar runt i sommarhagarna.

söndag 26 september 2010

Mist från Järvsand



Har ridit ut för första gången på Annelie Ziemanns finfina ungsto Mist, e Reynir frá Holtshusum, u Spýrna frá Strandarhöfda i dag. Precis som sin bror med samma mamma kändes första ridturen som om hon aldrig gjort annat. Trygg, stabil, modig och arbetsglad. Lätta, rumsliga gångarter. Väljer traven men visar några spontana töltsteg emellanåt. Precis som jag vill ha det. Vill haaaaa ännu mer!

Mist på bilden!

Riddari från Fagerland



Lille Riddari som numera är i min kära kusin Caroline´s ägo har fått en kompis. Kompisen är en welshkille vid namn Marzipan och de trivs alldeles ypperligt tillsammans. Eftersom vi bor grannar jag och Caroline så har jag dagligen sett de två i hagen och sett hur de vuxit och utvecklats under sommaren. Riddari, vars mor är Tara från Fagerland och far är Hrannar von Svada-Kol-Kir, börjar utvecklas till en strålande vacker, högställd häst med vacker hals och eleganta rörelser. Behåller han sin BLUP som ger honom betäckningsrätt som 2-åring så skulle det kunna vara intressant att betäcka Vidun med honom... Tror jag! Som vanligt börjar jag planera nästa års betäckningssäsong redan innan denna är slut. Lite insnöad kanske?!?

På bilden ses förstås Riddari och hans kompis Marzipan.

tisdag 21 september 2010

Felicia VI


Pixbox: Isolds album "Felicia VI"

Flizan har fått ett eget album i vårt bildgalleri. På bilden ses Felicia och hennes matte på en av sina uteritter. De trivs bra tillsammans de två.

King of Black


Pixbox: Isolds album "King of Black"

Kungen har fått ett eget album i vårt bildgalleri. A och han har haft en härlig sommar och fler bilder kommer inom kort.

Den underbara bilden på A i för stor hjälm har Cilla Eriksson tagit.

måndag 6 september 2010

Vill haaaaa!!!



Precis när man spenderat en mindre förmögenhet på att betäcka ett gäng ston, och i samma veva konstaterat att vi har fler hästar än vad vi har utrymme för i tid, DÅ blir detta mumsiga sto till salu. Har ju spanat på henne så länge... Vad göra? Vill haaaaa!!!