lördag 13 februari 2010

Stella - En ny stjärna på himlen







Så jag önskar att det aldrig funnits anledning att skriva detta inlägg!

Finaste Stella från Fagerland, född på min födelsedag den 26 juni 2009, barnbarn till vår underbara gamla Dimma frá Thjólofshaga, finns inte mer. Vacker som en dag, fylld av livsglädje, hållning, utstrålning och rörelser. Så tragiskt att man inte kan sluta gråta!

Familjen har haft hästar i drygt 30 år och detta har förut aldrig hänt oss. Har alltid tänkt på att undvika konflikter i flocken, att se till att inte ha för många hästar i samma hage, att hålla tillräckligt stora ytor, att se till att alla får tillräckligt med mat för att undvika konkurrens och därmed slagsmål, att ha tillräckligt med avstånd mellan foderplatserna och ändå... I en helt lugn hästflock, som känner varandra väl, står Stella en morgon med ett frakturerat framben!

Gårdagen blev en dag i stallet med de närmaste och det mest nödvändiga och tuffa beslut. Ett stort, stort tack för att ni finns. Ett speciellt tack riktat till min kusin, granne och veterinär Caroline som på några minuter var på plats och gjorde allt vad hon kunde för vår lilla Stella.

Namnet Stella betyder stjärna, och vi är så ledsna över att vi inte fick behålla vår stjärna här!

söndag 7 februari 2010

Ridläger 2010



Det går helt enkelt inte att motstå... Det är klart att det måste få bli ett ridläger i sommar också. Vi kommer att erbjuda unga ryttare med egna hästar att komma till oss på Övergård för 3 alternativt 4 dagars lärorika, roliga och intensiva hästdygn. Datum är ännu inte bestämt men vi uppmanar intresserade att ta kontakt med mig för intresseanmälan. Då finns även möjlighet att komma med specifika önskemål gällande datum och upplägg. Detta blir ett ridläger helt skräddarsytt efter aktuella deltagare. Jag är lättast att nå via mail irja.hjort@hotmail.com alternativt mobil 070-6065566.

Riddari har flyttat



Riddari har bytt ägare. Numera bor han hos min kusin, tillika Riddaris personliga veterinär, Caroline Bränngård. Riddari har alltsedan han föddes varit en riktig liten olycksfågel och drabbats av divere små och större tillbud. Nu senast lyckades han trassla in benet i stängslet och skada sig på ståltråden. Suck. Nåväl, såret ser ut att läka bra och Caroline kommer att satsa på honom som hingst, även om hennes huvudsakliga avelsintresse numera ligger inom halvblodsavel med dressyrinrikting. Men vem kan motstå Riddari?! Nu hoppas vi att hans BLUP får ligga kvar över 115 ett år till så att vi får betäcka något av våra ston med honom redan som 2-åring.

Nu finns det återigen ingen hingst på Övergård. Lite tomt men mycket praktiskt!